DEDE KORKUT HİKAYELERİ SERGİLENMEYE DEVAM EDİYOR

Okulumuz konferans salonunda, öğrencilerimiz ve edebiyat öğretmenleri Satiye DAĞI rehberliğinde hazırlanan Dede Korkut Hikayelerinden 6.sı olan Kanturalı Hikayesi sergilendi.

Uzun yıllardır çalışmaları devam eden Dede Korkut Hikayelerinin sergilenmesi 6. hikaye olan Kanturalı ile devam etmektedir.Geçmiş yıllarda 6. hikayin  öncekileri  Edebiyat Öğretmenimiz Satiye Dağı rehberleğinde sergilenmiştir.

Gösterimize İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Said Nuri ODABAŞOĞLU, Şube Müdürümüz Sayın Enver AYATA ve Okul Müdürümüz Sayın  Metin ERGÜN'nün katılımıyla gerçekleştirildi.

Gösteri sonunda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Said Nuri ODABAŞOĞLU şu ifadelere yer verdi: " Dede Korkut Hikayeleri yazılı ve sözlü kültürümüzün en önemli eserlerinden birisidir. Kültürümüzün kuşaktan kuşağa aktarılmasında ve öğrencilerimize toplumsal değerlerin kazandırılmasında konusunda önem arz etmektedir. Dede Korkut Hikayelerinin tiyatro çalışmasıyla öğrenilmesi, sorumluluk alma, grup içinde kendini doğru ifade edebilme, empati kurabilme hususunda öğrencilerimizin kişisel gelişimine önemli ölçülerde katkıda bulunur. Akademik başarıda her zaman ön planda olan Fatih Sultan Mehmet Fen Lisemiz sosyo kültürel faaliyetlerde de ön plana çıkmaktadır. Öğrencilerimizi kültürel faaliyetlere yönlendiren okul idarecilerimize ve öğretmenlerimize gayretli çalışmalarından ötürü teşekkür ediyor çalışmalarında başarılar diliyorum.''

Okulumuz olarak gösterimize katılan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Said Nuri ODABAŞOĞLU'na  ve Şube Müdürümüz Sayın Enver AYATA'ya , Dede Korkut Hikayelerinin sergilenmesi için büyük emek harcayan ve Danışmanlık yapan Sayın Satiye Dağı'ya ve zamanları bu muhteşem oyunun sergienmesi için çaba gösteren ve sergileyen öğrencilerimize teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.

18-05-202418-05-202418-05-202418-05-202418-05-202418-05-202418-05-202418-05-2024

Yayın: 18.05.2024 - Güncelleme: 18.05.2024 14:53 - Görüntülenme: 212