I PACK HİSTORY, CULTURE AND LANGUAGE İNTO THE MUSEUM SUİTCASE ETWİNNİNG PROJESİ ÖĞRENCİLERE MÜZE SEVGİSİ AŞILIYOR.

I PACK HİSTORY, CULTURE AND LANGUAGE İNTO THE MUSEUM SUİTCASE  ETWİNNİNG PROJESİ ÖĞRENCİLERE MÜZE SEVGİSİ AŞILIYOR.

Projemiz ,öğrencilerimizde müzede çok yönlü ve etkili öğrenme ortamında yaratıcılık ,mantık ,gözlem ,hayal gücü ve beğeni duygusunun oluşmasına ve gelişmesine olanak sağlamıştır. okulumuz İngilizce öğretmeniŞüheda bilge BİNGÖL ve İspanya   CEIP Coll d'en Rabassa, Guillem Lladó Coll Núria VALLUGERA HERMO 'nun kurucusu oldukları "I pack history, culture and language into the Museum Suitcase" isiimli eTwinning Projesi  İspanya'dan 1 İtalaya'dan  1 Türkiye'den 3 okullun katılımı ile  Mart ayında etkinliklerine başladı.Konu ile ilgili Proje yetkililerinin verdikleri bilgiler şu şekilde;Projemiz , öğrencilerimizde   müzede çok yönlü ve etkili öğrenme ortamında  yaratıcılık ,mantık ,gözlem ,hayal gücü ve beğeni duygusunun oluşmasına ve gelişmesine olanak sağlamıştır.

Öğrencilerimiz ,Safranbolu'da yer alan müzeleri tanımak ve tanıtmanın yanı sıra ülkemiz genelinde yer alan müzeleri  ve dünyanın en ünlü müzelerini  web 2.0 araçlarını kullanarak oluşturdukları oyunlar ve hazırladıkları sunum,posterler sayesinde tanıdılar. Müzelerde inceledikleri kültürel mirasımız olan çinilerden,mozaiklerden,arkeolojik eserlerden  esinlenerek kendi müze bavullarını yaptılar. Müze çeşitlerinin isimleri verilerek öğrenci takımları oluşturduk ve bu takım öğrencilerimiz birlikte , proje logosu,proje takvimi,müzeler haftası afişleri ,proje şiiri ve projemizin final ürünü olan proje dergimizi oluşturdular. Bu sayede hem kendi  kültürel mirasımız konusunda farkındalığaımız arttı hem de kültürler arası iletişim sağlamış olduk dediler.

Ayrıca kültürümüzü yansıtan ögeleri yaparak geri dönüştürülebilir materyallerden yaparak çevre ve iklim konusuna da değindiler.

13-06-202313-06-202313-06-202313-06-2023

Yayın: 13.06.2023 - Güncelleme: 13.06.2023 20:46 - Görüntülenme: 183