Bakanlığımız Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan "Liselerde Bilim Uygulamaları' İl Paneli Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Programa, İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Nevzat Akbaş, Müdür Yardımcımız Sayın Şevket Küçükzoroğlu, Okul Müdürümüz Sayın Metin Ergül, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

'Karabük Liselerde Bilim Uygulamaları ' programı katılımcılarından Mehmet Vergili Fen Lisesi Öğrencisi Hakkı Burak Aslan moderatörlüğünde, Alparslan Gazi Anadolu Lisesi Öğrencisi Melike İrem Gevşemez, Fatih Sultan Mehmet Fen Lisesi Öğrencisi Ömer Günaydın, Demir Çelik Anadolu Lisesi öğrencisi Muhammet Can Kaya, Mehmet Vergili Fen Lisesi Öğrencisi Nevra Beyza Çobanoğlu tarafından "Yapay Zeka" farklı bakış açılarıyla değerlendirdikleri panel konuşmaları ile devam etti.

Karabük Üniversitesi Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından “Beden Eğitimi Öğretmeni Belgeseli ve Beden Eğitimi Dersinin Dünü Bugünü Yarını” adlı panel düzenlendi.

2023/2024 Eğitim-Öğretim yılında liselerde uygulanmaya başlayan BİLİM UYGULAMLARI PROGRAMI çerçevesinde 14.05.2024 tarihinde düzenlenen panele okulumuz öğrencisi Ahmet Ali GENCER katılım sağlamıştır.

Okulumuz öğrencisi Halil Erva DEREYURT Geleneksel Okçuluk Karabük Açık Hava İl Müsabakasında İl 1. olmuştur.

Okulumuzda TÜBİTAK 4006 Bilim Faurı açılışı muhteşem bir törenle yapıldı.Açılış törenimiz 07.05.2024 tarihinde saat 13:30 'da Kapalı Spor Salonumuzda gerçekleştirildi.

Nis

Okulumuz Müdür Yardımcısı ve Felsefe Öğretmeni Ali Kemal TUNÇ' un annesi, vefat  etmiştir.

Merhumenin cenazesi  (15.04.2024) tarihinde  öğle  namazına müteakip  kılınan cenaze namazının ardından Safranbolu Aile mezarlığına defnedildi.

Okulumuz  olarak merhuma Allah´tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

Mrt

Millî Eğitim Bakanlığımız Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından planlanan Oku-Yorum Yazı-Yorum Projesi  kapsamında  Kutadgu Bilig Paneli okulumuz Çok Amaçlı Salonunda 28.02.2024 Çarşamba günü düzenlenlenmiştir.

Şbt

2022-1-TR01-KA122-SCH-000071442 DAHA DİGİTAL, DAHA YENİLİKÇİ VE DAHA ÇEVRECİ ERASMUS PROJEMİZİN YOLCULUĞUNU E-DERGİ OLARAK HAZIRLAYARAK YAYINLADIK.

Şbt

2023-2024 eğitim öğretim yılımızın 2. Döneminde "Eğitim Gençlik ve Değerlerimiz Programları" başladı. İlk gençlik buluşması okulumuz pansiyonunda kalan 93 öğrencimizle İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Said Nuri ODABAŞOĞLU ve İlçe Müftümüz Sayın Aydın BOSTANCI'nın katılımı ve sunumu ile gerçekleşti.

Ock

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından planlanan Liselerde Bilim Uygulamaları kapsamında; öğrencilerimizin girişimci, yenilikçi, dil becerisi yüksek, sorun çözebilen, sistematik düşünebilen, iletişime ve öğrenmeye açık, öz güven sahibi, fikirlerini her ortamda ifade edebilen mutlu bireyler olarak yetişmesine imkân ve ortam sağlamak amacıyla Fatih Sultan Mehmet  Fen Lisesi olarak çalışmalarımızı yürütüyoruz.

Ara

Okulumuz öğretmenleri, Safranbolu Kaymakamlığı İlçe  İnsan Hakları Kurulu tarafından hazırlanan 10 Aralık İnsan Hakları Günü ile ilgili programa konuşmacı olarak katılarak konferans düzenledi.

Ara

Okulumuz öğretmenleri Karabük Üniversitesi İslami İlimler Fakültesinde düzenlenen Kariyer Günlerine konuşmacı olarak katıldı.

Ara

Okulumuz öğretmenlerinden Gonca Özden Demir'in 9. Sınıf öğrencileri ile katıldığı "Let's Create Game Materials" isimli eTwinning projemiz Türkiye, Makedonya, Romanya, Yunanistan, İspanya ve Ürdün ortaklığıyla başlamıştır.